Ράνια Βλάγκα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κατερίνη σε μια τετραμελής μεσοαστική οικογένεια. Από μικρή αγαπούσα το διάβασμα με βασικό μου πιστεύω  ότι η γνώση είναι δύναμη, μου άρεσε να βοηθάω τους ανθρώπους  και  να συμμετέχω σε ομαδικές κοινωνικές δράσεις.

Φυσικό επακόλουθο, ήταν αρχικά,  οι σπουδές μου στην Κοινωνιολογία και την Δημοσιογραφία , η ανάμειξη μου σε φοιτητικές οργανώσεις και σε εθελοντικές δράσεις ως μέλος της Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Εργάστηκα ιδιωτικά ως καθηγήτρια και ερασιτεχνικά ως δημοσιογράφος, έως ότου  δημιούργησα την δική μου οικογένεια . Η απόκτηση του γιου μου με οδήγησε στην απόφαση να κάνω μια μικρή παύση για τα πρώτα χρόνια της ζωής του για να ασχοληθώ με την ανατροφή του γεγονός που αποτέλεσε την αρχή μιας τεράστιας αλλαγής. Όλα όσα γνώριζα ανατράπηκαν, η χαρά διαδεχόταν την θλίψη , η κούραση  και οι ανατροπές  συνόδευαν την καθημερινότητά μου. Σταθερός σύμμαχος ήταν ο  σύζυγός μου και καθώς το μικρόβιο της αναζήτησης δεν είχε πάψει να υπάρχει πίστευα ότι κάτι μπορούσα να κάνω για αυτό. Γιατί  για να είναι χαρούμενα τα παιδιά θα πρέπει και οι γονείς τους να είναι χαρούμενοι. Τότε πήρα την πιο σημαντική απόφαση της ζωής μου που θα άλλαζε την πραγματικότητά μου. Να ασχοληθώ με την αυτογνωσία και να περάσω το κατώφλι της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας.

Αυτό ήταν το σημείο εκκίνησης μιας ουσιαστικής και γεμάτης νόημα ζωής, ισορροπίας της οικογενειακής μου ζωής αλλά και της ενασχόλησης πιο στοχευμένα με αυτά που αγαπούσα. Την γνώση , τα παιδιά και την οικογένεια. Αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Ειδική Αγωγή, στο Life Coaching for Kids, young adults and families και στην Σχολική Ψυχολογία.

Σήμερα κατοικώ στην Ελευσίνα , είμαι εξειδικευμένη Σύμβουλος της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας

και κάνω ομάδες εφήβων και Σχολές Γονέων. Είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων και μέλος του Hellenic Institute of Coaching Ελλάδος και Κύπρου.


X