Δρ. Ιωάννης Καρλαούζος

  Δρ. Ιωάννης Καρλαούζος

  «Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1957 και μπήκα στο στίβο της ζωής από νωρίς, αφού χρειάστηκε να αρχίσω να εργάζομαι από τα 11 μου χρόνια, παράλληλα με το σχολείο. Το 1977 ξεκινώ τις σπουδές μου στο Royal Melbourne Institute of Technology της Αυστραλίας και με τη βοήθεια δύο φιλελλήνων καθηγητών μου διεξάγω έρευνα πάνω στα πυθαγόρεια γεωμετρικά σχήματα και τα γεωμετρικά στερεά του Πλάτωνα, με στόχο την αποκωδικοποίηση της νοημοσύνης που εμπεριέχουν. Στο πλαίσιο της έρευνάς μου, συλλαμβάνω την πρώτη έμπνευση για τη χρήση των γεωμετρικών σχημάτων σε ενεργητικούς στοχασμούς. Δυστυχώς, πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες, αναγκάζομαι να επιστρέψω στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους. Η ανάγκη της επιβίωσης βάζει σε δεύτερη μοίρα την έρευνα για κάποια χρόνια, όμως η μελέτη δεν σταματά ποτέ. 

  Η σπαρτιάτικη καταγωγή μου με βοηθά να επιβιώσω στις δύσκολες στιγμές της ζωής μου γεμίζοντάς με ταυτόχρονα με σθένος και ελπίδα. 

  Ταξιδεύω στα 4 σημεία του ορίζοντα, Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αμερική, με στόχο να ανακαλύψω ιερή γνώση, κωδικοποιημένη στα ήθη, τα έθιμα και την τέχνη των λαών. 

  Ζω απλά και αθόρυβα από επιλογή, μεταδίδοντας τις γνώσεις μου και τα αποτελέσματα των ερευνών μου σε όποιον το επιθυμεί. 

  Η ρότα της ζωής μου αλλάζει ολοκληρωτικά όταν συναντώ τη Μαρία, το 2003. Πολύ γρήγορα επιβεβαιώνω μαζί της τη θεωρία περί πολικότητας: δεν είναι απλά το άλλο μου μισό, αλλά το συμπληρωματικό ολόκληρό μου. Μαζί έχουμε πρόσβαση στην τεράστια συμπαντική αποθήκη της γνώσης. 

  Το πρώτο αποδεικτικό στοιχείο αυτού, η θεωρία και η μέθοδος της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας». 

  Βιογραφικό

  Γεννιέται στην Αθήνα το 1957 από πατέρα μετανάστη και σπουδάζει στο RMIT στην Αυστραλία. Εκεί ξεκινά τη μελέτη για την αποκωδικοποίηση της νοημοσύνης των πυθαγόρειων γεωμετρικών σχημάτων και των γεωμετρικών στερεών του Πλάτωνα. Πριν από την ολοκλήρωση των ερευνών, εξαναγκάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους.

  Το ταξίδι όμως δεν τελειώνει εδώ. Το 1982 μετακομίζει στο Μαϊάμι των ΗΠΑ συνεχίζοντας τις έρευνές του με ιδιαίτερη έμφαση στα ήθη και τα έθιμα των τοπικών ινδιάνικων φυλών. Δύο χρόνια αργότερα μεταβαίνει στο Μόντρεαλ του Καναδά, με στόχο να εντρυφήσει στη μακροβιοτική του Μαχαρίσι.

  Το Παρίσι είναι ο επόμενος σταθμός. Από το 1986 και για τρία χρόνια, εμβαθύνει στις έρευνές του, συνεργαζόμενος με διακεκριμένους ανθρώπους του πνεύματος.

  1989 και τελικός προορισμός του η Ταϊλάνδη, στην οποία οδηγείται με στόχο την εμβάθυνση στην ινδουιστική φιλοσοφία.

  Αρχές της δεκαετίας του ’90 επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου μέχρι και σήμερα κατοικεί μόνιμα. Το 2003 γνωρίζει τη Μαρία Λεβέντη και ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο της έρευνας και της αποκωδικοποίησης των παγκόσμιων αρχετυπικών συμβόλων. Μαζί, το 2008, ιδρύουν τη Σφαιρική Αντιληπτικότητα Ε.Π.Ε. της οποίας είναι Γενικός Διευθυντής.

   Το 2012 ορίζεται Πρόεδρος της Ακαδημίας Σφαιρικής Αντιληπτικότητας (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία).

  Έχει τρία παιδιά, την Ελπινίκη, την Ελεάνα και τον Μιχαήλ, και μία προγονή, τη Χρυσάνθη.