Με απατά! Φόβος ή προειδοποίηση;

  • Με απατά! Φόβος ή προειδοποίηση;
Με απατά! Φόβος ή προειδοποίηση;

 Από μικρό παιδί έχεις την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι ποιοι άνθρωποι είναι αληθινοί και ποιοι υποκριτές. Δεν ξέρεις πώς το κάνεις αυτό, απλά το νιώθεις και πολύ αργότερα έρχεται η επιβεβαίωση. Συνήθως εμπιστεύεσαι αυτή την προειδοποίηση και έχεις το νου σου όταν γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους, όμως υπάρχουν και κάποιες φορές που δεν την εμπιστεύτηκες και ταλαιπωρήθηκες. Τώρα βρίσκεσαι μπροστά σ’ ένα πολύ μεγάλο δίλημμα: Έχεις μια, φαινομενικά, ιδανική σχέση, αλλά, χωρίς να έχεις καμία απόδειξη, εσύ νιώθεις ότι ο/η σύντροφός σου σε απατά. Τι μπορείς να κάνεις για να ανακουφιστείς;

 Μπορείς να φανταστείς ότι βρίσκεσαι μέσα στο κυκλικό χώρο, όπου «κατοικεί» η φωνή της συνείδησής σου, ο οδηγός σου. Όταν δημιουργήσεις αυτή την εικόνα στη φαντασία σου, αναρωτιέσαι εντός σου, ποιος είναι ο υπεύθυνος αυτού του χώρου και ξαφνικά εμφανίζεται μέσα στην εικόνα σου μια μορφή. Προσπάθησε να μην τη λογοκρίνεις για να μπορέσεις να ολοκληρώσεις τη διαδικασία.

 Η μορφή αυτή μπορεί να μοιάζει με λουλούδι, ζώο, αντικείμενο, άνθρωπο ή να είναι και η δική σου η μορφή ακόμα. Όταν, τελικά, υπάρξει μια σταθερή μορφή, νιώσε ότι εκπέμπεις μια φωτεινή δέσμη αγάπης από την καρδιά σου προς την καρδιά της μορφής ή την περιοχή που αντιστοιχεί στην καρδιά της. Αν εξαφανιστεί η μορφή, σημαίνει ότι δεν ήταν ο οδηγός σου, αλλά κάποιο μαύρο ανθρωπάκι/αρνητική σκέψη, που προσπάθησε να σε ξεγελάσει. Στην περίπτωση αυτή επαναλαμβάνεις τη διαδικασία αργότερα, όταν θα νιώθεις καλύτερα. Στην περίπτωση που η μορφή απορροφήσει τη δέσμη και φωτιστεί ή μεγαλώσει, της ζητάς να σου ανταποδώσει, δηλαδή να στείλει κι αυτή μια δέσμη αγάπης από την καρδιά της στην καρδιά σου για να δημιουργήσετε ένα αγαπητικό πεδίο.

 Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ρωτάς τη μορφή πώς τη λένε. Προσπάθησε πάλι να μη λογοκρίνεις την απάντηση, επειδή το σημαντικό δεν είναι το ίδιο το όνομα, αλλά το γεγονός ότι συγκεκριμενοποιείται κι άλλο η μορφή του οδηγού σου. Όταν σου πει και το όνομα της, το οποίο στην αρχή μπορεί και να μην ακούς, προσπάθησε να τον/τη ρωτήσεις για ποιο λόγο σε εμπνέει να αμφισβητείς την ακεραιότητα του/της συντρόφου σου. Θα πάρεις μια απάντηση, την οποία, φυσικά, έπειτα θα πρέπει να αξιολογήσεις. Αν επιμένει ότι πράγματι σε εξαπατά ο/η σύντροφός σου, είναι ώρα να πάρεις την πληροφορία στα σοβαρά και να αρχίσεις να ψάχνεις για αποδείξεις. Αν σε διαβεβαιώνει ότι είναι φόβος και ανασφάλεια δική σου, τότε είναι ώρα να αρχίσεις να χαλαρώνεις.

 Όποια απάντηση και να λάβεις, θα πρέπει να την επεξεργαστείς με τον τρόπο σου για να την επιβεβαιώσεις ή να την απορρίψεις. Να ξέρεις όμως ένα πράγμα: Όταν κατορθώσεις μέσα από επαναληψιμότητα να αποκτήσεις μια ουσιαστική και σίγουρη σχέση με τον οδηγό σου, θα έχεις ανακαλύψει ένα πολύτιμο φίλο. Επειδή, μη ξεχνάς, ο καλύτερος δάσκαλος είναι μέσα σου!

Το παραπάνω κείμενο είναι απόσπασμα από το βιβλίου μου «Φαντασία, η μεγάλη Diva»

Μαρία Λεβέντη