Βασιλική Κριεκούκη

  Βασιλική Κριεκούκη

  Ως σύμβουλος Σφαιρικής Αντιληπτικότητας πραγματοποιεί εξειδικευμένα σεμινάρια και ατομικές συνεδρίες στον κλάδο Αυτογνωσίας της Ακαδημίας. Μεγάλη της αγάπη αποτελεί η ιερή γεωμετρία, η συγγραφή και η έκφραση της αρμονίας μέσα από την τέχνη.

  Βιογραφικό

  Γεννιέται το 1978 και μεγαλώνει στην Ελευσίνα, πιστεύοντας πως κάθε τόπος έχει κρυμμένους θησαυρούς. Η καταγωγή της οικογένειάς της από τη Μικρά Ασία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην αναζήτηση της πατρίδας της καρδιάς της.

  Ακολουθεί σπουδές στη μουσική από την ηλικία των 4 ετών στο πιάνο και αργότερα στο φλάουτο, μιας και από πολύ νωρίς αναζητά τρόπο να εκδηλώσει την αρμονία μέσα από την τέχνη και τη δημιουργία. Αυτό που την συναρπάζει είναι η γεωμετρία, η φυσική, η αρχαία ελληνική γραμματεία, η φιλοσοφία και η θρησκειολογία. Από την ηλικία των 11 ετών αρχίζει να ασχολείται με εθελοντικές δράσεις σε τομείς της υγείας, του παιδιού και αργότερα της εκπαίδευσης ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και με όσους ανθρώπους δεν έχουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης, προσπαθώντας να συμβάλει στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Άλλωστε πιστεύει πως ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!

  Η αγάπη της για τη φύση την οδηγεί σε σπουδές στον τομέα της τεχνολογίας της γεωπονίας όπου και διενεργεί έρευνα για το πώς μπορεί ο άνθρωπος να αξιοποιήσει την ενέργεια της φύσης δρώντας από το σύμπαν. Παράλληλα, συνεχίζει να μελετά και να ερευνά συμπαντικά, φιλοσοφικά και υπαρξιακά θέματα με στόχο να αποσαφηνίσει πού βρίσκεται η αλήθεια.

  Το 2008 αποτελεί μια χρονιά-σταθμό της ζωή της, καθώς συναντά για πρώτη φορά τους ιδρυτές και εμπνευστές της μεθόδου της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας Δρ. Μαρία Λεβέντη και Δρ. Ιωάννη Καρλαούζο. Μέσα από τη μέθοδο βρίσκει απαντήσεις και νέα έμπνευση που καταλύουν τα αδιέξοδα και αναζωπυρώνουν την πίστη της πως η αλήθεια μπορεί να προσεγγιστεί από τον άνθρωπο. Η καινοτομία των λύσεων και ο πρωτοποριακός τρόπος της μεθόδου τη συναρπάζει, καθώς για πρώτη φορά και με αποτελεσματικότητα μπορεί να βουτήξει στο ασυνείδητο με συνειδητό τρόπο και να αγγίξει τις παγκόσμιες αρχετυπικές αλήθειες. Με τη βοήθεια της μεθόδου ανακαλύπτει την πραγματική ευτυχία στη ζωή της, μα το ταξίδι της αναζήτησης δεν ολοκληρώνεται εκεί, αλλά μόλις ξεκινά σφαιρικά μέσα από την 8ετή φοίτησή της στη σχολή και την μετέπειτα πιστοποίησή της ως συμβούλου Σφαιρικής Αντιληπτικότητας και επόπτριας πνευματικού/νοητικού τομέα.

  Από επιλογή πια αποφασίζει μια πορεία ζωής στην ευτυχία, τη μελέτη και την έρευνα. Ζει και εργάζεται στην Ελευσίνα με στόχο να επικοινωνήσει πως κάθε στιγμή είναι μια νέα αρχή στη Ζωή, ότι η υλική πραγματικότητα του ανθρώπου δεν αναιρεί την ιερότητα της ύπαρξής του και πως η αγάπη νικά πάντα φέρνοντας αληθινή αλλαγή.