Ανδρέας Σταυρόπουλος

  Andreas Stavropoulos

  Σύμβουλος Σφαιρικής Αντιληπτικότητας και εισηγητής του τομέα «Δημιουργώντας τις ιδανικές σχέσεις» της Ακαδημίας Σφαιρικής Αντιληπτικότητας. 

  Πιστεύει ότι αν αφουγκραστούμε τις εσωτερικές μας αλήθειες, μπορούμε να ερμηνεύσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε όλη μας την πορεία, τον χαρακτήρα και τις δράσεις μας και, εντέλει, να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας απέναντι στην ίδια τη ζωή. 

  Βιογραφικό

  Γεννιέται στην Αθήνα το 1955, σπουδάζει Χημικός Μηχανικός και ζει στο εξωτερικό, δημιουργεί και διευθύνει με επιτυχία μια πληθώρα επιχειρήσεων, εκπαιδεύεται στην αγωνιστική οδήγηση και τρέχει σε αγώνες. Του λείπει όμως η εσωτερική πληρότητα και έτσι, το 1997, στην Ελλάδα πια, αποσύρεται από την έντονη κοινωνική ζωή που κάνει και αφουγκράζεται τις εσωτερικές του αλήθειες. 

  Για χρόνια αποκομίζει γνώση συμμετέχοντας σε σεμινάρια αυτογνωσίας-αυτοβελτίωσης, πνευματικής εξέλιξης, ψυχοσύνθεσης, θεραπείας και συναισθηματικής νοημοσύνης, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί επιλεγμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Το 2003, στα πλαίσια αυτής της διαδρομής, γνωρίζει  τους ιδρυτές και εμπνευστές της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας και εκπαιδεύεται στη μέθοδο, αρχικά ως ασκούμενος. Η γνώση που λαμβάνει τον βοηθά να ερμηνεύσει και να αποκωδικοποιήσει όλη του τη πορεία, το χαρακτήρα και τις δράσεις του, τη στάση του απέναντι στη ζωή. Με τη συνασκούμενή του Ουρανία Σταυροπούλου αποφασίζουν μια κοινή πορεία στη ζωή, στη χαρά και στη δράση.

  Επιστρέφει στην εκπαίδευση, αυτή τη φορά για να σπουδάσει συμβουλευτική ψυχολογία και εκπαιδεύεται ως σύμβουλος Σφαιρικής Αντιληπτικότητας. Το 2009 συμβάλει στη σύσταση της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας.

   Έχει ένα παιδί, τον Ορφέα. Ζει και εργάζεται στην Ελευσίνα από επιλογή.